Thursday, July 30, 2009

Toer dur Lierop

1/400sec. F5 57mm iso400

Deze week wordt in Lierop weer de Toer Dur lierop verreden. Dit is een wielerwedstrijd over 4 dagen voor de jeugd van de basisschool. Het mooie hiervan is dat het al de 44 editie is. Familie van Horik is hiermee begonnen en tegenwoordig verzorgt de supportersclub lieropse renners de organisatie. Omdat dit de 44e keer is kun je wel bedenken dat zowat iedere ouder hier ook aan heeft deelgenomen. Jawel, ik zelf heb in mijn jeugd ook meegereden. Kun je jezelf voorstellen dat de kinderen op deze foto over pakweg 25-30 jaar hier aan de kant staan om hun kinderen aan te moedigen?
Een mooie kans om hier enkele foto's te maken die gebruikt zouden kunnen worden voor ons kalender project van de Rabobank.

Saturday, July 25, 2009

file probleem opgelost?

1/800 sec. F/4.7 compactcamera

Een raar gezicht. Een weg met maar enkele auto's en een overvolle weg. Als je dan goed kijkt zie je dat op de overvolle weg de auto's ook nog eens 2 hoog "rijden". Dit moet dan toch dé oplossing zijn voor het fileprobleem. Dan moet je wel allemaal naar hetzelfde eindpunt gaan.

Tuesday, July 21, 2009

Roze maandag Tilburg kermis.



Vorig jaar was het zo goed bevallen dat we dit jaar nog een keer naar de roze maandag zijn geweest in Tilburg. Dit jaar valt de opbrengst aan mooie foto's een beetje tegen. Dit is grotendeels te danken aan het mooie weer. Als de zon scheen zijn de foto's veel te contrastrijk. Verder was het véél te druk. Het ontbrak simpelweg aan ruimte om te fotograferen. Daarom zijn er weinig foto's met de personen helemaal op de foto. Wel veel close portretten. Ook wel mooi maar de foto's van vorig jaar vindt ik beter. Wel was het weer berengezellig. Veel mensen vroegen om een foto te mailen. Deze heb ik allemaal een kaartje gegeven. Er zal daarom nog wel veel werk in de afhandeling zitten. Maar dat doe ik graag omdat deze mensen ook allemaal spontaan hebben geposeerd. Volgend jaar weer naar de roze maandag?

Saturday, July 18, 2009

Kalender 2

1/30sec. F4 14mm iso320

Vandaag op een kinderfeestje foto's gemaakt. Er werd een verkleedpartijtje gehouden wat de meiden natuurlijk heel leuk vinden. Ik heb verteld van het project voor de Rabokalender en als er een mooie foto uitkomt kan het zijn dat deze opgenomen wordt. Jammer dat het formaat liggend moet zijn. Er zijn verschillende mooi foto's de moeite waard maar deze zijn in portret stand genomen. Een van de foto's die er wat mij betreft uitspringt is deze foto. Ik hoop voor de meiden dat hij uitgekozen zal worden.
De techniek... Er was een hoekje gecreëerd als studiohoek met enkele witte lakens. Links en rechts van de lakens is een raam. Dat het niet perfect bedekt met lakens is vindt ik alleen maar mooier omdat het gerust duidelijk mag zijn dat dit geen studio is. Verder heb ik één flitser gebruikt die ongeveer frontaal is opgesteld. Deze ontsteekt dmv een draadloze flash trigger. That's all.

Friday, July 17, 2009

Rabobank kalender 2010

F5 1/100sec 79mm iso100

Wij van fotokring Beeldhoek Asten/Someren en Optica Deurne zijn weer benaderd door de Rabobank om foto's te maken voor de kalender 2010. De kalender van de Rabobank 2009 is ook voorzien door ons van foto's. De foto's voor 2009 waren een stuk makkelijker te maken (mensen aan het werk). De foto's die we nu aan het maken zijn geven meer problemen. Het onderwerp is jeugd en jongeren. Makkie hoor ik je denken. Maar dat wordt anders als je weet dat we van ieder kind dat we fotograferen de toestemming moeten hebben van de ouders. Dus zomaar ergens in het wilde weg mooie foto's maken van kinderen is er niet bij. Je hebt dan tenslotte geen idee wie de ouders zijn. Dan maar bekenden. Maar dan nog is het niet makkelijk. Zeker niet als ik zoals bij bovenstaande foto er dieren bij gaat betrekken. Een kind is al moeilijk te sturen, en een puppy is helemaal niet te bewegen tot iets wat ik wil. Maar de foto moet wel spontaniteit uitstralen. Begin er maar aan. Maar hoe moeilijker de uitdaging, hoe interessanter ik het vindt. Ik had in gedachten een close-up foto van de puppy die het gezicht van Amoy likt. Dat is dus niet gelukt. Deze foto komt er het dichtst bij. Hij vertikte het alleen om te likken. Even later begon hij wel mijn gezicht af te likken. Pfff.

Friday, July 03, 2009

kannibalisme?

f/3,5 1/200sec. 50mm (macro) iso400

Of het gebruikelijk is onder wespen weet ik niet maar deze week zagen we een raar schouwspel. Terwijl we aan de terrastafel zaten af te koelen met een koud biertje landt er plotseling een wesp op tafel. Deze wesp had een ander dood exemplaar bij. Hij begon deze te ontdoen van poten en vleugels. Dat duurde een tijd zodat ik mijn camera kon pakken. Nadat hij de dode wesp had geprepareerd rolde hij deze op en vloog er mee weg. Misschien brengt hij hem naar huis voor een begrafenis....