Monday, August 31, 2009

Lierop, Grand Prix Of The Netherlands, motocross





Het is weer voorbij, de Grand prix motocross in Lierop. Maanden voorbereidingen gingen er aan vooraf. Prachtig weer deze editie van de GP2009. Net als voorgaande jaren heb ik weer gefotografeerd voor Mac Lierop. Nu begint het nawerk. 1750 foto's bekijken, selecteren en eventueel iets bewerken. Deze 2 foto's heb ik geselecteerd voor het blog. Waarom deze twee? De bovenste foto van Ken de Dycker omdat hij de winnaar is van de Nederlandse GP2009. En omdat hij het publiek wist te vermaken met zijn mooie sprongen op de tafelberg. De andere foto is ook apart vanwege het feit dat er één fotograaf bij staat die kennelijk liever mij fotografeerd dan de huldiging op het podium.
Meer foto's kun je zien als je op onderstaande links klikt,
Grand Prix of the Netherlands SATURDAY
Grand Prix of the Netherlands SUNDAY

Monday, August 24, 2009

Freek in Lierop

1/250sec. F/4 200mm iso250

In Nirwana (Lierop) zijn al vele, vele artiesten geweest. Maar dan zijn het overwegend muzikanten. Gisteren was Freek de Jonge op het jaarlijkse tuinfeest. Niet als cabaretier maar als zanger. Liedjes uit het Nederlands Hoop tijdperk en wat nieuwer werk. Het was wel duidelijk dat Freek het Lieropse publiek niet kent. Voor het publiek is het tuinfeest een treffen met oude bekenden die ze dan ook meestal maar eens per jaar zien. Dus wordt er heel veel gepraat. Daarom maakte Freek de opmerking "kunnen jullie mij horen.......ik jullie wel". Even was ik bang dat hij er mee wilde stoppen, maar zijn opmerking kwam wel aan. Het publiek werd enthousiaster dus Freek bleef. Omdat ik vooraan stond kon ik nog wel een opmerking horen, "weer iets geleerd". Dat zal wel inhouden dat dit tevens de laatste keer is geweest dat we hem in Lierop hebben gezien. Freek, kom volgend jaar toch maar naar Lierop. Niet als artiest maar om een pilsje te komen drinken en lekker te ouwehoeren, best gezellig.

Saturday, August 08, 2009

Berlijn Checkpoint Charlie (2)

1/30sec. F4.5 28mm iso200

1/640sec. F5.6 17mm iso200

De buitenexpositie bij Checkpoint Charlie is indrukwekkend. Grote foto's op een schutting met uitleg erbij vertellen de geschiedenis van dit markante punt in Berlijn. Ik heb geprobeerd om bij deze foto's een onderwerp te vinden om het verschil te laten zien tussen toen en nu. Op de bovenste foto een fietser die nu vrij van oost naar west kan fietsen. De dubbele rij stenen in het wegdek markeert door heel Berlijn het verloop van de muur. Op de onderste foto zie je een ballon met toeristen. Het lijkt alsof deze over de zwaarbewaakte grensovergang vaart. Onderaan de foto een lege fles drank.

Berlijn Checkpoint Charlie (1)

1/20sec. F4.5 32mm iso200

1/25sec. F4.5 41mm iso200

Voor de eerste keer naar Berlijn geweest. Dan worden natuurlijk alle verplichte nummers bezocht. En die zijn er vele. Als je het over Berlijn hebt, heb je het natuurlijk ook over de muur. En in die muur waren verschillende zwaarbewaakte doorgangen. De bekendste is natuurlijk Checkpoint Charlie. Als je daar komt ben je écht niet de enige. Alle sightseeing bussen komen er langs. Dan stapt iedereen uit om een foto te maken van de verklede soldaat die voor het hokje staat te poseren tegen betaling van 1 euro. Daarom ben ik s'morgens om half zeven terug gegaan om de omgeving zonder toeristen vast te leggen. Als je dan daar alleen bent en in alle rust de foto's van de buitenexpositie bekijkt hoe het toen was is dit best indrukwekkend.