Friday, September 24, 2010

fokpaardendag Lierop Kermis


Lierop kermis. De meeste mensen uit de regio weten wat dit inhoud. Op maandag verschillende tradities, het koningsschieten bij de schutsboom. En een klein stukje daar vandaan de fokpaardendag. Hier komen paardenliefhebbers en bierliefhebbers bij elkaar. Er zijn misschien wel paardeliefhebbers bij die geen bier drinken. Maar er zijn zeker veel bier liefhebbers die geen paard zien. Ik ben er ook maar heel even geweest. Ik was op mijn scooter en had geen helm op. Dat betekent dat ik weer op tijd terug moet zijn in het dorp. Want een nieuwe traditie schijnt te zijn dat de politie op kermis maandag het hele dorp afgrendeld. En dan hebben ze na 5 uur intensief controleren één iemand kunnen betrappen op teveel alcohol. Nog een traditie is dat men elkaar waarschuwt bij onheil.

Sunday, September 19, 2010




Gisteren ben ik samen met Ramon naar de Elf Fantasy Fair geweest. Ik had er nog nooit van gehoord. Plek van handeling, Kasteeltuinen, Arcen.  Ramon vroeg me of ik mee wilde gaan, hij weet dat ik graag mensen fotografeer. Ik wist niet precies wat ik me er bij voor moest stellen. Het is een (muziek) festival en het merendeel van de bezoekers is verkleed als een bestaand fantasy karakter uit de filmwereld, sprookjes figuren of anderszins. Vooral het aantal verklede mensen viel me op. Ik schat wel meer dan de helft van de bezoekers was was op een of andere manier uitgedost. Velen nemen écht een andere gedaante aan voor die dag. Geweldig mooi, zeker als je van portretfotografie houd is dit fantasties. Ik heb 2 albums aangemaakt, één met bijna alle foto's en één met de best of. Velen vroegen namelijk of ze de foto's ergens konden bekijken.Ik had er al rekening mee gehouden dat die vraag zou komen en ik had al extra visitekaarjes meegenomen. Bij de laatste map is niet mijn citerium wie het mooist is verkleed maar wat ik de mooiste portret foto's vind, fotografisch gezien.
Hier vindt je alle foto's die enigzins toonbaar zijn.
En in deze map vindt je de best of .

Monday, September 06, 2010

Grand Prix of the Benelux 2010



Het zit er weer op, een heel weekend motorcross. De hele wereldtop was weer aanwezig in Lierop. Net als voorgaande jaren heb ik weer een reportage gemaakt van dit evenement. Vorig jaar kon ik op zondag de hoogwerker niet gebruiken omdat de sleutels kwijt waren. Maar nu dus weer wel. Zo ben ik in de gelegenheid om exclusieve foto's te maken die verder niemand heeft. Later kunnen deze in folders en andere reclamedoeleinden door MAC Lierop worden gebruikt. Het zijn dan plaatjes die je buiten de site van MAC Lierop nergens anders kunt tegen komen. Komen we ze wél tegen weten we meteen dat ze gejat zijn. Wil je een selectie zien van de dagen kan dat via onderstaande links.
foto's zaterdag
foto's zondag
Foto's van de voorbereidingen kun je via de site van MAC Lierop vinden als je op foto/film klikt.