Tuesday, May 17, 2011

bijzondere bloemenBij Piet vd Laar op bezoek geweest. Piet is een enthousiaste tuinman met hele bijzondere bloemen in zijn tuin.
Ik weet niet hoeveel soorten prachtige en exotische planten hij heeft. Alles heeft natuurlijk z'n eigen bloeitijd, zodat er bijna iedere dag wel weer iets nieuws te zien is. Piet plukte 2 bloemen af die ik gefotografeerd heb. Zo heb ik me laten vertellen dat de bovenste bloem (2cm lang) van de Fuchsia Procumbens is, een soort uit Nieuw Zeeland. De onderste bloem (3,5cm lang) is van de Allium Christophi, een sier ui. Dit is maar één bloem van de vele sterren die samen een bol vormen. Deze foto's heb ik niet met de macro lens genomen. Gewoon omdat ik die niet bij me had. Ze zijn met de 14-54 gemaakt op 54mm (108mm analoog) en daarna nog een eindje gecropt. Het voordeel is tegenover de macro lens dat je meer scherptediepte hebt. Nadeel is dat je vrij veel moet croppen. Is weer even wat anders dan de foto's van de laatste tijd.

3 comments:

 1. Prachtig! Zo op die witte achtergrond en alleen een beetje zachte schaduw zijn het al helemaal kunstwerkjes, die bloemen!

  ReplyDelete
 2. Flott artikkel og takk for work.You din gjorde en artikkel som er interessant.
  GHD Rettetang

  ReplyDelete
 3. Someday I will understand you, why is there such a thing happen. This is what we want the pursuit of truth.

  nfl jerseys cheap
  nfl jerseys free shipping

  ReplyDelete

Laat gerust een reactie achter.