Monday, February 09, 2009

Alles nét niet.

1/30 sec f4.5 200mm iso1000

Gisteren de nieuwe lens uitgeprobeerd. Op het moment dat ik deze foto nam had ik iets van...ja, dit is de foto van de dag. Ook toen ik hem even snel terugkeek op het display van de camera had ik dat gevoel nog. Maar toen ik thuis de foto op het computerscherm had staan zag ik dat het niet klopte. Wat zie je. Dit meisje is in de stallen van een manége zich aan het voorbereiden op een dressuurwedstrijd. Het paard wordt geborsteld en vertroeteld en de spullen in orde gemaakt. Hier is ze naast haar paard haar laarzen aan het poetsen. Maar de hele foto heeft het NET niet. Ten eerste is de foto nét niet scherp genoeg. En ze staat nét iets te ver achter haar paard. Nu kun je nét haar werkende hand niet zien en nét niet de hele laars. Eigenlijk kan het ook niet wat ik hier doe. Even snel uit de hand op 200mm (400mm analoog) iemand haarscherp op de foto proberen te zetten die in het halfdonker op meer dan 20 meter afstand staat met een sluitertijd van 1/30 sec. Dan helpt zelfs het stabilisatie systeem van de Olympus E-3 niet meer. Maar ook hier geld, niet geschoten is altijd mis.

Edit: dinsdag 10-02.
Het meisje op de foto blijkt Linda te heten en ze heeft een leuk geschreven blog ,annex dagboek. Daar heb ik o.a. gelezen dat ze zelf ook graag fotografeert. Mathy heeft hier ook nog enkele foto's staan van het manege.

1 comment:

  1. I like it actually .. Inderdaad niet haarscherp maar om 1 of andere reden toch een streling voor het oog die mijn aandacht vasthoud. ben je al lang bezig met fotografie?

    Ik trek nog steeds analoog met een oude nikkormat FT ( 1965 )
    Het werk dat je ermee hebt geeft het voor mij precies die meerwaarde

    ReplyDelete

Laat gerust een reactie achter.